Drouhin Puligny Montrachet
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Puligny Montrachet
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
2008 / 200
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 334,95
Aantal:  

Drouhin Puligny Montrachet

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden heel zachtjes geperst met respect voor de aanwezige fruitzuren. De wijn rijpt gedeeltelijk in roestvrij stalen tanks.

Proefnotities

Drouhin Puligny Montrachet heeft een complex bouquet van amandelen, amber en witte bloemen. De smaak is vol en rijk, complex met een schitterende lange afdronk. Een wijn met vulling en balans die behoort tot de beste ter wereld.

Eten & Drinken

Verfijnde wit vlees en visgerechten

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de tophuizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot