Drouhin Puligny Montrachet Premier Cru Folatieres
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Puligny Montrachet Premier Cru Folatieres
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
2008
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 399,95
Aantal:  

Drouhin Puligny Montrachet Premier Cru Folatieres

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Na de handmatige pluk worden de druiven in kleine kratjes naar de oude winery onder Beaune gebracht en behoedzaam geperst. Na de beide vergistingen wordt de wijn van de Lie gehaald om 10 maanden te rijpen op eiken. Ongekende smaakrijkdom; subtiele, elegante zuurgraad. De wijn is op dronk, maar kan 6 á 8 jaar rijpen; een topjaar wel 15 jaar. Deze wijn vraagt om haute cuisine, denk aan kreeft, krab, zalm, forel, tarbot, tong. Niet kouder dan 13 graden serveren.

Proefnotities

Drouhin Puligny Montrachet Premier Cru Folatieres bezit aroma's van kamperfoelie, varen en geroosterd brood. Door zijn unieke ligging heeft de wijn een karakteristiek 'goût de terroir', een sterke ruggengraat en een lang rijpingspotentieel.

Eten & Drinken

Bij de meest verfijnde gerechten met vis, schaal- en schelpdieren, zoals kreeft en krab, zalm, forel, tong. Zelfs bij gegrilde vis bereidingen met romige sauzen blijft deze wijn overeind.

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de tophuizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot