Drouhin Saint-Véran L'abeille Blanche
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Saint-Véran l’abeille blanche
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 199,95
Aantal:  

Drouhin Saint-Véran L'abeille Blanche

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

Na de handmatige pluk worden de druiven behoedzaam geperst en gevinifieerd op RVS. Qua stijl lijkt deze wijn op een Pouilly Fuissé, met z'n groene weerschijn en zijn fruitige, bloemige neus. Deze wijn moet u jong drinken, al vanaf drie maanden na botteling.

Proefnotities

Drouhin Saint-Véran L'abeille Blanche heeft een mooi gouden kleur met groene reflecties. De wijn bezit veel fruit, een neus vol bloemen en verfrissende aroma's.

Eten & Drinken

Een mooie 'mariage' is Saint-Véran en hors d'oevre. Maar ook lekker bij 'charcuterie', oesters, mosselen en andere lichtere visgerechten.

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de tophuizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot