Drouhin Santenay
Land
Frankrijk
Streken
Bourgogne
Appelatie
Santenay
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 159,95
Aantal:  

Drouhin Santenay

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De hand geplukte druiven fermenteren 14 tot 18 dagen in open vaten, terwijl de chapeau tweemaal daags omlaag wordt geduwd. In de lente wordt de wijn geklaard met eiwit en gebotteld. Dit is een mooi voorbeeld van een elegante Bourgogne, mooie begeleider van een veelheid aan gerechten.

Proefnotities

Drouhin Santenay heeft een intens robijnrode kleur met parfum van kersen, bramen en truffel. Over het algemeen zijn de tannines soepel. De afdronk is zeer aangenaam en aromatisch.

Eten & Drinken

Bijzonder geschikte begeleider bij vele gerechten.

Algemeen

Maison Joseph Drouhin, anno 1880, bezit liefst 65 hectare eigen wijngaarden, verdeeld over de Chablis en Côte d' Or. Daarnaast koopt men druiven van geselecteerde wijngaarden in de Bourgogne. Zodoende is Drouhin in staat ruim 80 appellations te produceren. Het familie bedrijf Joseph Drouhin geniet een grote reputatie; zo gaf Robert Parker aan bijna alle wijnen een score tussen de tachtig tot in de negentig. Drouhin staat voor kwaliteit en een traditionele, aangename stijl. Een van de tophuizen in de Bourgogne en Chablis. Dit gedeelte van de Bourgogne onderscheidt zich duidelijk van de rest van het gebied. De dorpjes zien er anders uit: in plaats van leisteen hebben de huizen hier daken van rode dakpannen; het geheel doet Mediterraans aan. In de Beaujolais is de druif Gamay op zijn best!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot