El Coto Rioja Blanco (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Rioja
Appelatie
Rioja
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Viura
Alcohol-percentage:
12
Inhoud:
.75
€ 39,95
Aantal:  

El Coto Rioja Blanco (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Deze wijn is gemaakt van Viura druiven deels uit Rioja Alavesa en deels uit het district Rioja Alta. De druiven worden bij aankomst aan de wijnmakerij beschermd tegen oxidatie door middel van een kooldioxide gordijn. Hetzelfde gas wordt gebruikt voor het direct koelen van druiven, net voordat ze worden geperst. Fermentatie vind plaats bij lage temperaturen om een mooie fruit smaak te verkrijgen.

Proefnotities

El Coto Rioja Blanco heeft een lichtgele kleur met groene tinten. In de neus van de wijn een mooie intensiteit, met aroma's van tropisch fruit en citrus. In de mond, een ronde textuur, evenwichtig met een goede zuurgraad, en heerlijke fruit aroma's.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn als aperitief of bij salades.

Algemeen

Het verhaal van El Coto is het verhaal van een aantal vrienden die in 1970 besluiten om een wijnbedrijf te starten in het dorp Oyón, in de zuidelijke Rioja Alavesa. Door hun inzet en enthousiasme weten zij El Coto uit te bouwen tot een van de toonaangevende producenten uit de regio. Alhoewel de productiefaciliteiten sinds de jaren zeventig enorm zijn uitgebreid en het bedrijf vandaag de dag meer dan 700 hectare wijngaard bezit, is de enorme toewijding en passie gebleven. Met merken als El Coto, Coto de Imaz en Coto Real weten zij niet alleen de Spaanse markt te veroveren, maar worden de wijnen ook naar meer dan 40 landen geëxporteerd. Met de filosofie om “Value for Money” wijnen te produceren, zijn zij de Spaanse specialist in het maken van op hout gelagerde kwaliteitswijn (Crianza, Reserva en Gran Reserva).

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot