Gonzalez Byass Elegante Dry Fino (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Jerez
Appelatie
Jerez
Wijn type
Sherry
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
palomino fino
Alcohol-percentage:
15,0%
Inhoud:
0,75
€ 54,95
Aantal:  

Gonzalez Byass Elegante Dry Fino (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Dry Fino sherry ondergaan een gemiddelde Criadera / Solera rijping van 3 jaar.

Proefnotities

Gonzalez Byass Elegante Dry Fino heeft een bleekgele kleur. Het is een elegante, fris droge fino sherry met kenmerkend flor aroma.

Eten & Drinken

Heerlijk als aperitief en zeer geslaagd bij een lekker stukje kaas en tapas, bijvoorbeeld olijven, fijne ham, zoute amandelen, vishapjes.

Algemeen

Gonzalez Byass is opgezet in 1835 in het stadje Jerez in Andalucia Spanje, door Manuel Maria Gonzalez. De Byass familie was exclusieve distributeur van de Gonzalez Byass wijnen in het Verenigd Koninkrijk en werd in 1855 aandeelhouder in het bedrijf. Gonzalez Byass is nu al vijf generaties lang in de handen van de Gonzalez familie. Het bedrijf heeft haar zakelijke strategie altijd op één principe gebaseerd, namelijk de passie voor excellente wijnen van Manuel Maria Gonzalez. Gonzalez Byass bezit 850 ha aan wijngaarden en heeft 400 ha in de vorm van langdurige contracten. Hiermee bezit het bedrijf zo’n 10% van de totale D.O.. Alle wijngaarden liggen in het beste gebied van Jerez, namelijk Jerez Superior. Hier dragen de kalkrijke Albariza bodems en het warme Atlantische klimaat bij tot de groei van de Palomino en Pedro Ximenez druiven. 95% van de wijngaarden zijn beplant met Palomino Fino, 5% met PX. Gonzalez Byass is de enige wijnmaker in Jerez met PX in de wijngaarden.

Details

sherry-driehoek: tussen Puerto Santa Maria, Sanlucar de Barameda en Jerez de la FronteraAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot