Gonzalez Byass Elegante Medium Amontillado (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Jerez
Appelatie
Jerez
Wijn type
Sherry
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
palomino fino, pedro ximenez
Alcohol-percentage:
17,0%
Inhoud:
0,75
€ 59,95
Aantal:  

Gonzalez Byass Elegante Medium Amontillado (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Medium Amontillado sherry ondergaan een gemiddelde Criadera / Solera rijping van 4 jaar.

Proefnotities

Gonzalez Byass Elegante Medium Amontillado is een  lekkere lichte en frisse sherry met de delicate geur en smaak van amandelen. Lekker in de zomer met wat ijs.

Eten & Drinken

Perfect als aperitief en bij tapenades, noten, olijven, chorizo en romige kaassoorten.

Algemeen

Gonzalez Byass is opgezet in 1835 in het stadje Jerez in Andalucia Spanje, door Manuel Maria Gonzalez. De Byass familie was exclusieve distributeur van de Gonzalez Byass wijnen in het Verenigd Koninkrijk en werd in 1855 aandeelhouder in het bedrijf. Gonzalez Byass is nu al vijf generaties lang in de handen van de Gonzalez familie. Het bedrijf heeft haar zakelijke strategie altijd op één principe gebaseerd, namelijk de passie voor excellente wijnen van Manuel Maria Gonzalez. Gonzalez Byass bezit 850 ha aan wijngaarden en heeft 400 ha in de vorm van langdurige contracten. Hiermee bezit het bedrijf zo’n 10% van de totale D.O.. Alle wijngaarden liggen in het beste gebied van Jerez, namelijk Jerez Superior. Hier dragen de kalkrijke Albariza bodems en het warme Atlantische klimaat bij tot de groei van de Palomino en Pedro Ximenez druiven. 95% van de wijngaarden zijn beplant met Palomino Fino, 5% met PX. Gonzalez Byass is de enige wijnmaker in Jerez met PX in de wijngaarden.

Details

sherry-driehoek: tussen Puerto Santa Maria, Sanlucar de Barameda en Jerez de la FronteraAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot