Freixenet Elyssia Gran Cuvee
Land
Spanje
Streken
Catalunya
Appelatie
Catalunya
Wijn type
Sparkling wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
11,5 %
Inhoud:
0,750
€ 105,00
Aantal:  

Freixenet Elyssia Gran Cuvee

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

We plukken de Pinot Noir begin september; het is een druif met een laag tannine gehalte, maar die een degelijke structuur geeft aan de body gecombineerd met elegante bloemige smaken in de mond. Deze druiven worden in de Mas Bernich wijngaard in Masquefa in de Hoge Penedes verbouwd. Deze wijngaard is beplant met 92 hectaren wijnstokken, waarvan 15 hectaren Pinot Noir zijn die op draden hebben gegroeid, en als Double Cordon-Royat gesnoeid zijn. De grond is zanderige klei, de gemiddelde jaarlijkse regenval is 550 liter per vierkante meter. De wijnstokken worden teruggesnoeid tot 27.000 trossen per hectare, zodat de oogst tot 6.500 /ha beperkt blijft en om de basis wijn de aroma’s en structuur te geven, die zo kenmerkend zijn voor deze gerenommeerde variëteit.

Proefnotities

Freixenet Elyssia Gran Cuvee heeft aangename, elegante aroma’s van acacia bloemen en lichte honing tonen met een achtergrond van rijpe ananas en perzik. De smaak is zacht en aantrekkelijk voor in de mond, gaat over in die rijpe bloem smaken, zorgt voor een zuivere frisse zuurgraad, en ontwikkelt zich tot een lange gebalanceerde afdronk.

Eten & Drinken

Deze Elyssia Gan Cuvee Cava is ideaal als aperitief, maar ook een heerlijk bij hartige taarten, visgerechten, pasta's of wit vlees gerechten.

Algemeen

Ruim 150 jaar geleden, in de kleine Catalaanse stad Sant Sadurní d´Anoia, begon de Sala familie kwaliteitswijnen te maken en exporteren. Aan het begin van de 20ste eeuw trouwde Dolores Sala met Pedro Ferrer Bosch, en dat huwelijk was het begin van een succesvolle onderneming. Niet lang daarna begon Freixenet, Pedro Ferrer´s bijnaam als jongste zoon van de eigenaren van het “La Freixeneda” wijn huis, mousserende wijn te exporteren, die later de naam cava kreeg. Het echtpaar vormde een weergaloos team: Dolores, die haar tijd voor uit was met haar gedetailleerde kennis van het wijn maken; en Pedro, een slimme en levendige ondernemer. Samen slaagden ze er in om hun mousserende wijnen populair en vermaard te maken. Momenteel wordt Freixenet geleid door de kinderen en klein kinderen van Pedro en Dolores. Het bedrijf heeft het familie karakter weten te behouden en richt zich nog steeds op kwaliteit, ondanks de immense groei die het bedrijf heeft ondergaan sinds het bescheiden begin in Sant Sadurní, en is uitgegroeid tot de nummer 1 Mousserende Wijn ter Wereld.

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot