Emma Zuccardi (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Mendoza
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Bonarda
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 164,95
Aantal:  

Emma Zuccardi (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Emma Zuccardi ondergaan een moderne vinificatie controle van temperatuur gevolgd door rijping op houten vaten.

Proefnotities

Zuccardi Emma heeft een diep paarse kleur. Deze Bonarda wijn heeft in de neus veel rijp fruit zoals zwarte kersen, frambozen, aardbeien en bramen. Ook in de smaak geconcentreerd, met een mooie balans tussen het fruit,  tannines en elegante zuren. Mooie lange zwoele afdronk.

Eten & Drinken

Heerlijke rode wijn voor bij mooie rode vlees gerechten.

Algemeen

De familie Zuccardi kwam aan het eind van de 19e eeuw vanuit Italië naar Argentinië. In de jaren ’50 van de 20e eeuw startte Alberto V. Zuccardi, de vader van huidig directeur José Alberto Zuccardi, een irrigatiebedrijf; een goede keuze, omdat in Argentinië vrijwel geen land- en akkerbouw kan plaatsvinden zonder irrigatie. Om te bewijzen hoe goed het irrigatiebedrijf functioneerde, plantte Alberto in 1963 de eerste wijngaarden aan in Maipú. Tien jaar later kocht hij een nieuw wijngaardterrein ten oosten van Mendoza. Zijn zoon José Alberto heeft sinds 1985 de dagelijkse leiding over het wijnbedrijf. Onder diverse labels produceert Zuccardi wijnen van constante en hoge kwaliteit in het midden- en hogere segment. Ook krijgen de wijnen regelmatig prijzen op internationale wijnproeverijen en beurzen. Zuccardi maakt niet alleen niet-biologische wijnen, maar heeft ook een aantal wijngaarden waar biologische wijnbouw plaatsvindt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot