Enaria Verdejo
Land
Spanje
Streken
Duero
Appelatie
DO Rueda
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Verdejo
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 49,50
Aantal:  

Enaria Verdejo

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De oogst wordt volledig ’s nachts gedaan vanwege lagere temperaturen en minder oxidatie door het gebrek aan licht. De oogst gaat volledig machinaal. Na het kneuzen wordt het verkregen most gekoeld, het zwaartekracht principe wordt gebruikt voor de eerste klaring. Het gisten start twee-drie dagen later met gecontroleerde temperatuur en strikte hygiëne in het gehele proces.

Proefnotities

Enaria Verdejo heeft een gouden kleur met een glinstering die aan citroenschil doet denken en is bijna lichtgevend. Prachtige geuren met authentieke aroma’s van de Verdejo druif, samen met gedroogde perzik en venkel. Fris, met een mooie structuur en uitstekende balans. Het bijzondere etiket van Enaria is een eerbetoon aan de Spaanse kunstenaar Antoni Gaudí.

Eten & Drinken

Heerlijk bij gegrilde of gebakken garnalen, pasta(salade) en gegrilde vis.

Algemeen

Serrada is gelegen in het uiterlijke noorden van D.O. Rueda waar de bodem voornamelijk bestaat uit steen en klei. Rueda is het wijngebied (en de naam van het gelijknamige stadje) gelegen in het noordwesten van Spanje bij de stad Valladolid. Het is een gebied met een lange geschiedenis waar al 500 jaar wijn wordt aangeplant (Verdejo). Er zijn dan ook veel wijngaarden gevestigd.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot