Enate Crianza Tempranillo Cabernet (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Aragon
Appelatie
D.O. Somontano
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Tempranillo, Cabernet Sauvignon
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 77,50
Aantal:  

Enate Crianza Tempranillo Cabernet (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De met de hand geplukte trossen worden ontsteelt. De perfect rijpe druiven worden geperst en apart (tempranillo en cabernet) in RVS tanks vergist bij 28°C. De inweking duurt 10-15 dagen. De jonge wijn ondergaat een volledige malolactische gisting en een opvoeding van 9 maanden in barriques van eikenhout, Frans (voor de cabernet sauvignon) en Amerikaans (voor de tempranillo). De wijn wordt traditioneel geklaard met albumine (eiwitten) en licht gefiltreerd. Het wordt zonder koude stabilisatie behandeling gebotteld, waardoor een klein depot in de fles mogelijk is. Een teken van kwaliteit.

Proefnotities

Enate Crianza Tempranillo Cabernet heeft een diepe kersenrode kleur. Intense en complexe neus, rijk aan gerookte tonen en specerijen, op een ondergrond van rijp fruit. In de mond is de wijn vol van structuur, goed in evenwicht dankzij de rijpe tannines en het frisse zuur. Lange finale met elegante houttonen.

Serveren: 16-18°C. Bewaren: redelijk snel na de oogst toegankelijk, enige jaren extra fles opleg mogelijk.

Eten & Drinken

Uitstekende begeleider van gerechten en maaltijden waarin gerookt vlees of vleeswaren de hoofdrol spelen. Verder breed inzetbaar bij vlees van de grill of uit de oven, vleesstoofschotels en bij gerijpte harde kazen.

Algemeen

Enate is gelegen in het dorp Salas Bajas, in Somontano. Ondanks de relatief jonge leeftijd van deze bodega, in 1991 opgericht, is het nu al een van de meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje. Het doel van Enate is het produceren van kwalitatief hoogstaande en premium wijnen van de beste druiven van Somontano, met respect voor de eeuwenoude lokale tradities en met behulp van de modernste technologie. De D.O. Somontano ligt in het noordoosten van Spanje, in de Huesca provincie. Het is eveneens een vrij recente D.O. (1984) maar ook een van de meest dynamische en gewaardeerde in Spanje.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot