Enate Merlot Merlot (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Aragon
Appelatie
D.O. Somontano
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Merlot
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 185,00
Aantal:  

Enate Merlot Merlot (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De met de hand geplukte trossen worden ontsteelt. De perfect rijpe druiven worden geperst en in RVS tanks vergist bij 28°C. De inweking duurt 28 dagen. De jonge wijn ondergaat een volledige malolactische gisting in barriques van Frans eikenhout en vervolgens een opvoeding van 14 maanden in dezelfde barriques.

Proefnotities

Enate Merlot heeft een intense en complexe neus, een combinatie van specerijen, eucalyptus, cacao, aardbeienjam en gerookte houttonen. In zijn jeugd zijn de tannines van deze wijn nog stevig, maar rijp en van goede kwaliteit.

Eten & Drinken

Uitstekende begeleider van stoofgerechten met gerookt(e) vlees of vleeswaren, vleesgerechten in rijke sauzen en in het bijzonder wildschotels. Verrukkelijk bij ambachtelijke, (half)gerijpte harde Spaanse kazen (tronchón, zamorano, roncal).

Algemeen

Enate is gelegen in het dorp Salas Bajas, in Somontano. Ondanks de relatief jonge leeftijd van deze bodega, in 1991 opgericht, is het nu al een van de meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje. Het doel van Enate is het produceren van kwalitatief hoogstaande en premium wijnen van de beste druiven van Somontano, met respect voor de eeuwenoude lokale tradities en met behulp van de modernste technologie. De D.O. Somontano ligt in het noordoosten van Spanje, in de Huesca provincie. Het is eveneens een vrij recente D.O. (1984) maar ook een van de meest dynamische en gewaardeerde in Spanje.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot