Enate Tapas Tempranillo (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Aragon
Appelatie
D.O. Somontano
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Tempranillo, Merlot, Cabernet Sauvignon
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 53,50
Aantal:  

Enate Tapas Tempranillo (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De met de hand geplukte trossen worden ontsteelt, licht gekneusd en in RVS tanks vergist bij 24°C. Na de malolactische gisting wordt de jonge wijn geklaard en gestabiliseerd om het jeugdige en fruitige karakter te behouden.

Proefnotities

Enate Tapas Tempranillo heeft een prachtige, uitnodigende kleur. Zeer aromatisch, met nuances van rood fruit (kersen, bessen, aardbeien), karamel en drop. Fris en levendig in aanzet, rond en zacht op de tong, mondvullend, warm en fruitig, met rijpe en aangename tannines en een romige, milde finale. De wijngaarden voor deze hippe tinto liggen op 550-600 meter boven de zeespiegel, beschermd door de Pyreneeën. De luchtvochtigheid is laag, mede door het drogende effect van zachte winden. De bodem bestaat uit een mengsel van zand en leem, arm en waterdoorlatend. Door de hoogte is het verschil in temperatuur tussen dag en nacht zeer groot, 35°C overdag, 17-18°C ’s nachts. Dit geeft de druiven extra complexiteit, aromatische kracht en smaak.

Eten & Drinken

Perfecte match bij snacks en tapas, zoals kabeljauw kroketten, worst, taco's en pasta gerechten.

Algemeen

Enate is gelegen in het dorp Salas Bajas, in Somontano. Ondanks de relatief jonge leeftijd van deze bodega, in 1991 opgericht, is het nu al een van de meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje. Het doel van Enate is het produceren van kwalitatief hoogstaande en premium wijnen van de beste druiven van Somontano, met respect voor de eeuwenoude lokale tradities en met behulp van de modernste technologie. De D.O. Somontano ligt in het noordoosten van Spanje, in de Huesca provincie. Het is eveneens een vrij recente D.O. (1984) maar ook een van de meest dynamische en gewaardeerde in Spanje.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot