Encuentro Merlot (doos 12)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Mendoza Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Merlot
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 209,95
Aantal:  

Encuentro Merlot (doos 12)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De Merlot druiven worden handmatig geselecteerd en geplukt. Hierna volgt een fermentatie van 25 dagen, en een maceratie van 30 dagen. De wijn rijpt 12 maanden in 100% nieuw Frans eiken. Toch is het fruit in de wijn opmerkelijk goed behouden.

Proefnotities

Encuentro Merlot heeft een diep donkerpaarse kleur. De wijn bezit een complexe en harmonieuze neus van rijpe, zwarte bessen met mooi geïntegreerde hints van vanille en getoast eiken. De smaak is zacht en verleidelijk met zwart fruit en een lange, vrij nadrukkelijke zachte afdronk.

Eten & Drinken

Heerlijke merlot wijn bij stevige vlees- en gevogelte gerechten. Ook een aanrader bij Hollandse kazen zoals: Kernhem, Maaslander en Hollandse geitenkaas.

Algemeen

In 1925 waren het de Rutini's, die als eersten wijnstokken durfden aan te planten in gebieden op 1.400 meter hoogte, waar vooral de koude nachten wijnen opleverden met een ongekende concentratie. Inmiddels is de grond in Tupungato schaars en onbetaalbaar geworden, sinds grote wijnbedrijven van elders elke beschikbare meter hebben gekocht. Maar La Rural bloeit! De bodega blinkt nog steeds uit door gebruik van de modernste technologie, RVS tanks, pneumatische persen, hightech kneuzers, vacuümpompen en filtersystemen. En natuurlijk door regelmatige aankoop van Frans eiken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot