Famille Perrin Luberon Rosé (6 flessen)
Land
Frankrijk
Streken
Rhône
Appelatie
Rhône
Wijn type
Rose wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Syrah, Cinsault, Grenache
Alcohol-percentage:
12,5 %
Inhoud:
0,75
€ 49,95
Aantal:  

Famille Perrin Luberon Rosé (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd en krijgen deze direct een koude inweking die enkele dagen duurt, waarna de druiven volgens de 'saignée'-methode licht gekneusd worden en alleen het spontaan weglopende sap wordt gebruikt (de druiven worden niet verder geperst). Dit sap krijgt 2 weken lang een temperatuurgecontroleerde alcoholische fermentatie (20°C) met wilde (druifeigen) gisten in roestvrijstalen tanks. Hierna wordt de jonge wijn overgestoken op schone rvs-tanks om gedeeltelijk de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Eind januari volgend op de oogst wordt de wijn geassembleerd en na klaring en lichte filtering gebotteld. Dit proces verloopt voor zover mogelijk volgens biologische en/of biologisch-dynamische regels en voorschriften.

Proefnotities

Famille Perrin Luberon Rosé is helder fonkelend, licht oranjeroze van kleur. In de neus aroma’s van sinaasappelschil, rode bessen en rozenblaadjes. In het smaakpalet tonen van rijpe grapefruit en vlierbessen, die worden gevolgd door een verfrissende afdronk met licht nerveuze zuren.

Eten & Drinken

Heerlijke rosé wijn geschikt als aperitief of bij salades en of lichte gerechten uit de Aziatische keuken.

Algemeen

In de loop van de vijf generaties heeft de familie Perrin diverse wijngaarden met de beste terroirs verworven in de zuidelijke Rhônevallei. Deze wijngaarden worden beheerd volgens dezelfde principes en overtuiging als Château de Beaucastel. Binnen het assortiment Famille Perrin ontdek je de rijkdom van de zuidelijke Rhônevallei aan de hand van verschillende gerenommeerde appellations zoals Gigondas, Vacqueyras, Vinsobres, Cairanne en Rasteau. Ook hier staan bij alle wijnen de authenticiteit en essentie van het terroir centraal.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot