Fattoria Laila Verdicchio Castelli di Jesi Classico (12 flessen)
Land
Italie
Streken
Marche
Appelatie
Marche
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Verdicchio
Alcohol-percentage:
12.5
Inhoud:
0.75
€ 109,95
Aantal:  

Fattoria Laila Verdicchio Castelli di Jesi Classico (12 flessen)

Doos van 12 stuk(s)

Vinificatie

De wijn word op moderne wijze gemaakt, puur op fruit (lage temperatuur, gecontroleerde gisting) en er wordt geen hout gebruikt.

Proefnotities

Verdicchio betekent; een beetje groenig en dat is de kleur van de jonge verdicchio: bleek geel met een groene gloed. Aan de oostkust in het midden van Italië wordt deze wijn gemaakt. In de zeventiger jaren vooral bekend om zijn amfoor fles: ’t ging meer om de buitenkant dan om de binnenkant. Gelukkig zijn ze hier de laatste jaren ook weer meer gericht op kwaliteit waardoor deze de wijn nu staat voor een wijn met veel geur en een droge smaak met een bittertje in de afdronk.

Eten & Drinken

Deze wijn past prima bij visgerechten die stevig gekruid zijn of bij konijn met olijven en salie.

Algemeen

De jonge perfectionistische producent Andrea Crocenzi maakt slechts 3 soorten wijnen, de meest typische van zijn gebied: de witte Verdicchio di Castelli di Jesi , de rode Rosso Piceno (80% Montepulciano, 20% Sangiovese) en de fenomenale Montepuclciano uit het gebied Rosso Conero Beide wijnen worden op moderne wijze gemaakt, puur op fruit (lage temperatuur, gecontroleerde gisting). Er wordt geen hout gebruikt, en de wijnen zijn zuiver en eerlijk. Naast de Gambero Rosso zijn de wijnen inmiddels ook bezongen door Robert Parker en wijnboer Andrea is recent uitgeroepen tot beste witte wijnmaker van Italië in de Wall Street Journal! . Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, zoals deze in Italië steeds moeilijker gevonden wordt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot