Felton Road Cornish Pinot Noir (6 flessen)
Land
Nieuw Zeeland
Streken
Central Otago
Appelatie
Central Otago
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
14 %
Inhoud:
0,75
€ 350,00
Aantal:  

Felton Road Cornish Pinot Noir (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De unieke wijnmakerij is gebaseerd op zwaartekracht. Traditionele gisting met een matig lange maceratie op de schil heeft gezorgd voor een goede kleur en mooie tannines Deze wijn werd 13 maanden gerijpt in Franse eiken vaten van ambachtelijke bourgondische kuipers. In overeenstemming met onze niet-interventionistische benadering van wijnbereiding, werd deze wijn gefermenteerd met inheemse gist.

Proefnotities

Felton Road Cornish Pinot Noir bezit een prachtig aromatisch bouquet met hints van verse rijpe kersen en pruimen. Heerlijk fris op de tong met frisse zuren en goede tannines, het houtgebruik is op de achtergrond waarneembaar. Elegante en preciese stijl zonder poespas, puur pinot noir. De liefhebbers weten genoeg.

Eten & Drinken

Heerlijke rode pinot noir wijn die perfect past bij wild, lamsvlees en zachte kazen.

Algemeen

Central Otago is het meer inlands gelegen deel in het zuidwestelijk middengedeelte van het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland. Relatief hoog gelegen wijngaarden in een spectaculair landschap van glooiende berghellingen, meren en rivieren. Koude winters, een korte zomer, maar wel heel veel zonuren zijn samen met het landschap ( terroir) de ingrediënten om hier hele mooie elegante en intense en goed gestructureerde wijnen te maken. Subregio's zijn o.a. Wanaka, Cromwell, Bendigo, Alexandra, Gibbston en Bannockburn.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot