Finca Flichman Dedicado (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Mendoza Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Malbec, Cabernet Sauvignon en Shiraz
Alcohol-percentage:
Inhoud:
0,75
€ 175,00
Aantal:  

Finca Flichman Dedicado (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt. De vergisting duurt 15 dagen op een temperatuur van 26-30 graden. Na de malolactische fermentatie rijpt de wijn 12 maanden op eiken vaten gevolgd door nog 12 maanden flesrijping.

Proefnotities

Finca Flichman Dedicado heeft een intens diep rode kleur. In de geur elementen van donker fruit, tabak en kruiden. Volle, rijke smaak van zwarte- en rode bessen, kruiden en chocolade. Zeer lange afdronk. Complexe wijn van bijzonder hoog niveau. Finca Flichman Dedicado is de absolute topwijn van het huis Finca Flichman.

Eten & Drinken

Deze wijn kunt u het best serveren op 18 graden Celsius. Past goed bij gebraden vlees (lamsbout, rundvleesrollade), ovenschotels en wild.

Algemeen

In 1873 werd in het district Maipú ten zuiden van Mendoza een wijnbedrijf opgericht dat sindsdien een belangrijke rol heeft gespeeld binnen de Argentijnse wijnbouw: Flichman. De eerste wijngaarden werden door de familie Flichman aangeplant in Barrancas, een prachtig terroir met een kiezelrijke bodem die ooit een rivierbedding vormde. Hier verrees ook de nog altijd bestaande monumentale bodega. In 1983 wisselde Flichman van eigenaar en kwam het in handen van de Portugese groep Sogrape. Hoewel Flichman voortreffelijke Chardonnay produceert, ligt, zoals in heel Argentinië gebruikelijk is, ook hier de nadruk op rode wijnen. Die worden gemaakt van druiven als malbec, syrah en cabernet sauvignon. Van die drie is malbec een typisch Argentijnse specialiteit en zo'n beetje de nationale druif van het land. Flichman brengt zijn wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus: basiswijnen, reservewijnen met de naam Caballero de la Cepa en terroir wijnen uit de zones Barrancas en Tupungato. Robert Parker omschreef dit bedrijf eens als Probably Argentina’s finest winery.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot