Finca Flichman Expresiones Malbec Cabernet Sauvignon (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Mendoza Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Malbec, Cabernet Sauvignon
Alcohol-percentage:
14,5 %
Inhoud:
0,75
€ 76,50
Aantal:  

Finca Flichman Expresiones Malbec Cabernet Sauvignon (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven worden met de hand geplukt. De vergisting duurt 9 dagen op een temperatuur van 26-30 graden. Na de malolactische fermentatie rijpt de wijn 9 maanden op eiken vaten (60% Amerikaans, 40% Frans) gevolgd door nog 4 maanden flesrijping.

Proefnotities

Finca Flichman Expresiones Malbec Cabernet Sauvignon heeft dieprode kleur met paarse tinten, met een intense geur van donker rood, peper en een mooi geïntegreerde houttoets. De wijn is full-bodied, rijp van smaak met tonen van kruiden, hout en donker fruit. De afdronk is lang, complex en vol. De wijn is nu op dronk, maar is zeker nog 3 tot 5 jaar houdbaar.

Eten & Drinken

Deze wijn kunt u het best serveren op 18 graden Celsius. Past goed bij gebraden vlees (lamsbout, rundvleesrollade), ovenschotels en wild met volle sauzen waarin ook iets zoets verwerkt mag zijn.

Algemeen

In 1873 werd in het district Maipú ten zuiden van Mendoza een wijnbedrijf opgericht dat sindsdien een belangrijke rol heeft gespeeld binnen de Argentijnse wijnbouw: Flichman. De eerste wijngaarden werden door de familie Flichman aangeplant in Barrancas, een prachtig terroir met een kiezelrijke bodem die ooit een rivierbedding vormde. Hier verrees ook de nog altijd bestaande monumentale bodega. In 1983 wisselde Flichman van eigenaar en kwam het in handen van de Portugese groep Sogrape. Hoewel Flichman voortreffelijke Chardonnay produceert, ligt, zoals in heel Argentinië gebruikelijk is, ook hier de nadruk op rode wijnen. Die worden gemaakt van druiven als malbec, syrah en cabernet sauvignon. Van die drie is malbec een typisch Argentijnse specialiteit en zo'n beetje de nationale druif van het land. Flichman brengt zijn wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus: basiswijnen, reservewijnen met de naam Caballero de la Cepa en terroir wijnen uit de zones Barrancas en Tupungato. Robert Parker omschreef dit bedrijf eens als Probably Argentina’s finest winery.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot