Finca Flichman Gestos Malbec (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Mendoza Valley
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Malbec
Alcohol-percentage:
14 %
Inhoud:
0,75
€ 57,50
Aantal:  

Finca Flichman Gestos Malbec (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De met de hand geplukte druiven ondergaan een fermentatie van 9 dagen. Vervolgens verblijft de wijn voor 6 maanden in eikenhouten vaten (60% Amerikaans en 40% Frans). Na botteling wordt volgt nog een fleslagering van 4 maanden.

Proefnotities

Finca Flichman Gestos Malbec heeft een intens rode kleur. In de geur zijn elementen van zwart fruit (pruimen) en een lichte kruidigheid van het hout aanwezig. De smaak is complex waarin vooral de goede integratie van eikenhout opvalt. De afdronk is zacht en lang. De wijn is samengesteld uit druiven afkomstig van twee verschillende wijngaarden. Zowel de locatie als de hoogte van deze wijngaarden hebben invloed gehad op de smaak van deze wijn. De lager gelegen (700 meter) wijngaarden geven body, kracht en rijpheid, de hoger gelegen wijngaarden (1100 meter) geven fruit, frisheid en finesse.

Eten & Drinken

Serveer deze wijn op een temperatuur van 18 graden. Erg lekker bij gerechten met een hoge smaakintensiteit, zoals wild, stoofvlees en rundvlees. Vanuit een karaf geschonken zal deze wijn nog beter tot zijn recht komen.

Algemeen

In 1873 werd in het district Maipú ten zuiden van Mendoza een wijnbedrijf opgericht dat sindsdien een belangrijke rol heeft gespeeld binnen de Argentijnse wijnbouw: Flichman. De eerste wijngaarden werden door de familie Flichman aangeplant in Barrancas, een prachtig terroir met een kiezelrijke bodem die ooit een rivierbedding vormde. Hier verrees ook de nog altijd bestaande monumentale bodega. In 1983 wisselde Flichman van eigenaar en kwam het in handen van de Portugese groep Sogrape. Hoewel Flichman voortreffelijke Chardonnay produceert, ligt, zoals in heel Argentinië gebruikelijk is, ook hier de nadruk op rode wijnen. Die worden gemaakt van druiven als malbec, syrah en cabernet sauvignon. Van die drie is malbec een typisch Argentijnse specialiteit en zo'n beetje de nationale druif van het land. Flichman brengt zijn wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus: basiswijnen, reservewijnen met de naam Caballero de la Cepa en terroir wijnen uit de zones Barrancas en Tupungato. Robert Parker omschreef dit bedrijf eens als Probably Argentina’s finest winery.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot