Finca Flichman Malbec Shiraz Rosé (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Mendoza Valley
Wijn type
Rose wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Malbec, Shiraz
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,75
€ 39,95
Aantal:  

Finca Flichman Malbec Shiraz Rosé (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Moderne rosé vinificatie volgens de Saignée methode; korte inweking van de schillen (enkele uren) waarna het rosé druivensap apart vergist wordt (lage temperatuur - 16 graden) gedurende 10 tot dagen. De druiven zijn afkomstig uit de wijngaarden gelegen in de Mendoza streek. Het beste productiegebied van Argentinië, aan de oostzijde en op de uitlopers van de Andes.

Proefnotities

Finca Flichman Malbec Shiraz Rosé heeft een donkere rose kleur. Heerlijke aroma's met veel fruitinvloeden zoals aardbei en framboos. De smaak is verfrissend, krachtig, vol en sappig waarin tevens het fruitige karakter van de wijn goed naar voren komt. De afdronk is aangenaam. 

Eten & Drinken

Serveer deze wijn gekoeld op ongeveer 8°C. Ideale begeleider van diverse gerechten; Aziatische keuken, pasta gerechten, lichte vleesgerechten. Veel combinaties zijn mogelijk.

Algemeen

In 1873 werd in het district Maipú ten zuiden van Mendoza een wijnbedrijf opgericht dat sindsdien een belangrijke rol heeft gespeeld binnen de Argentijnse wijnbouw: Flichman. De eerste wijngaarden werden door de familie Flichman aangeplant in Barrancas, een prachtig terroir met een kiezelrijke bodem die ooit een rivierbedding vormde. Hier verrees ook de nog altijd bestaande monumentale bodega. In 1983 wisselde Flichman van eigenaar en kwam het in handen van de Portugese groep Sogrape. Hoewel Flichman voortreffelijke Chardonnay produceert, ligt, zoals in heel Argentinië gebruikelijk is, ook hier de nadruk op rode wijnen. Die worden gemaakt van druiven als malbec, syrah en cabernet sauvignon. Van die drie is malbec een typisch Argentijnse specialiteit en zo'n beetje de nationale druif van het land. Flichman brengt zijn wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus: basiswijnen, reservewijnen met de naam Caballero de la Cepa en terroir wijnen uit de zones Barrancas en Tupungato. Robert Parker omschreef dit bedrijf eens als Probably Argentina’s finest winery.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot