Finca Flichman Reserva Chardonnay (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Mendoza Valley
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,75
€ 54,95
Aantal:  

Finca Flichman Reserva Chardonnay (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Moderne witte vinificatie met inweking van de druivenschil, pneumatische persing en vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting. Een deel van de wijn ondergaat de 2e vergisting in barriques van Fans eikenhout.

Proefnotities

Finca Flichman Reserva Chardonnay heeft een diep gele kleur. Intense neus, met tonen van vanille, ananas en citrus. Goed geïntegreerd hout. Frisse aanzet, daarna veel tropisch fruit en houttonen. Volle, rijpe afdronk. De druiven zijn afkomstig uit de wijngaarden gelegen in de Mendoza streek. Het beste productiegebied van Argentinië, aan de oostzijde en op de uitlopers van de Andes.

Eten & Drinken

Heerlijk bij gevogelte, geroosterd varkensvlees of lichte pasta gerechten. Gekoeld serveren op ongeveer 10-12°C. 

Algemeen

In 1873 werd in het district Maipú ten zuiden van Mendoza een wijnbedrijf opgericht dat sindsdien een belangrijke rol heeft gespeeld binnen de Argentijnse wijnbouw: Flichman. De eerste wijngaarden werden door de familie Flichman aangeplant in Barrancas, een prachtig terroir met een kiezelrijke bodem die ooit een rivierbedding vormde. Hier verrees ook de nog altijd bestaande monumentale bodega. In 1983 wisselde Flichman van eigenaar en kwam het in handen van de Portugese groep Sogrape. Hoewel Flichman voortreffelijke Chardonnay produceert, ligt, zoals in heel Argentinië gebruikelijk is, ook hier de nadruk op rode wijnen. Die worden gemaakt van druiven als malbec, syrah en cabernet sauvignon. Van die drie is malbec een typisch Argentijnse specialiteit en zo'n beetje de nationale druif van het land. Flichman brengt zijn wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus: basiswijnen, reservewijnen met de naam Caballero de la Cepa en terroir wijnen uit de zones Barrancas en Tupungato. Robert Parker omschreef dit bedrijf eens als Probably Argentina’s finest winery.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot