Finca Los Nobles Chardonnay (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Luján de Cujo
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Chardonnay
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 139,95
Aantal:  

Finca Los Nobles Chardonnay (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Los Nobles is de naam van de wijngaard en de wijnboerderij (Finca) waar deze Chardonnay vandaan komt. De druiven groeien 1050 meter boven zeeniveau. De kalkrijke granietbodem zorgt voor complexiteit, kracht en een lange afdronk. De wijn heeft bijna een jaar op Frans eikenhouten vaten gerijpt.

Proefnotities

Finca Los Nobles Chardonnay is een volle, goudgele Chardonnay wijn met aroma's van mango, ananas en honing. Een krachtige, zachte, complexe dinerwijn.

Eten & Drinken

Deze Argentijnse Chardonnay wijn is een aanrader bij ondermeer zalm en andere stevige vissoorten in saus, gebakken kabeljauw, gebraden gevogelte, gevulde kip en kalkoen uit de oven, paddestoelragout, risotto met paddestoelen en pasta met truffel

Algemeen

Leoncio Arizu, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang. De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als topserie de bijzondere 'Selectos de Familia Arizu', met als paradepaardjes de prachtige 'Gala-wijnen'. Luigi Bosca was de eerste wijnmaker die werd geclassificeerd voor een C.D.O. (Cuyo Denomination de Origin) en hiermee kwaliteitswijnen vestigde in Argentinië. Op dit moment is de 4e generatie van de familie Arizu werkzaam in deze Argentijnse Bodega. Luigi Bosca in nummer één in het premium wijnsegment in Argentinië.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot