Finca los Nobles Malbec Verdot (doos 6)
Land
Argentinie
Streken
Mendoza
Appelatie
Maipú
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Malbec en Verdot
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 249,95
Aantal:  

Finca los Nobles Malbec Verdot (doos 6)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Malbec en Verdot druivenstokken voor deze bijzondere wijn staan door elkaar in een 90 jaar oude wijngaard in Lujan de Cuyo, op 1050 meter hoogte. Dit zijn de uitlopers van de Andes. De werkwijze in de wijngaard is biodynamisch. De opbrengst is 28 hl/ha. Lagering in Franse eiken vaten tussen de18 en 20 maanden en daarna nog 18 maanden flesrijping.

Proefnotities

Finca los Nobles Malbec Verdot is is donkerrood van kleur en heeft aroma's van bramen, cassis en vijgen maar ook vanille, koffie en ceder. Het is een indrukwekkende en mondvullende wijn met kruidige tonen en een intense, fluwelige afdronk.

Eten & Drinken

Heerlijke rode wijn voor bij fijne rood vleesgerechten en stoofvleesgerechten.

Algemeen

Leoncio Arizu, in 1890 als zevenjarige van Spanje geëmigreerd naar Argentinië, begon in 1908 als manager van het wijnbedrijf van zijn oom Balbino. Sinds de wijnen als 'Luigi Bosca' in 1984 op de internationale markt kwamen, verwierven ze een grote reputatie door hun intensiteit, fruit en diepgang. De familie Arizu brengt drie series op de markt: 'Finca La Linda', 'Luigi Bosca Reserva' en als topserie de bijzondere 'Selectos de Familia Arizu', met als paradepaardjes de prachtige 'Gala-wijnen'. Luigi Bosca was de eerste wijnmaker die werd geclassificeerd voor een C.D.O. (Cuyo Denomination de Origin) en hiermee kwaliteitswijnen vestigde in Argentinië. Op dit moment is de 4e generatie van de familie Arizu werkzaam in deze Argentijnse Bodega. Luigi Bosca in nummer één in het premium wijnsegment in Argentinië.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot