Fleur du Cap Cabernet Sauvignon Unfiltered (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
Stellenbosch
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
cabernet sauvignon
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 104,95
Aantal:  

Fleur du Cap Cabernet Sauvignon Unfiltered (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Moderne vinificatie, met controle van de temperatuur. De 'unfiltered range' wordt door de makers de 'new generation wine' genoemd. Door de wijn niet te filteren behoudt de wijn meer smaak en ook zijn pure karakter. Doordat de wijn niet is gefilterd kan hij wat depot ontwikkelen.

Proefnotities

Fleur du Cap Cabernet Sauvignon Unfiltered is een karmozijn rode wijn die een uitbundige geur heeft waarin rijpe zwarte bessen, chocolade en tabak voorkomen. Het is een krachtige, volle wijn met het smeuïge van confiture, het vlezige van gestoofde pruimen en de kruidigheid van het houten vat (16 maanden nieuw Frans eiken).

Eten & Drinken

De hout gerijpte, krachtige wijn is de ideale begeleider van allerlei soorten geroosterd en gebraden vlees. Ook bij stoofschotels met vlees en knapperige groenten doet hij het goed. Enkele suggesties: groot rood vlees met wijnsaus, lamsbout met knoflook, kruiden en gewokte paprika, gebakken reerug, geroosterde entrecote met kruidenboter.

Algemeen

Fleur du Cap is een brand, merkwijn, van Bergkelder. In de Fleur du Cap probeert wijnmaker Andrea Freeborough het karakteristieke van de druivensoort en de kenmerken van de Kaapse herkomst tot uiting te laten komen. De 'unfiltered range' wordt door de makers de 'new generation wine' genoemd. Door de wijn niet te filteren behoudt de wijn meer smaak en ook zijn pure karakter. Wijnhuis Bergkelder is letterlijk een kelder die gedeeltelijk in Stellenbosch's Papegaaiberg is ingebouwd.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot