Fleur du Cap Merlot Unfiltered (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
Stellenbosch
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
merlot
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 104,95
Aantal:  

Fleur du Cap Merlot Unfiltered (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Moderne vinificatie, met controle van de temperatuur. De 'unfiltered range' wordt door de makers de 'new generation wine' genoemd. Door de wijn niet te filteren behoudt de wijn meer smaak en ook zijn pure karakter. De wijn met vanilletonen is afkomstig van de vaten van nieuw Frans eikenhout waarop de wijn 18 maanden heeft gerijpt. De ongefilterde wijn kan depot bevatten.

Proefnotities

Fleur du Cap Merlot Unfiltered is een donkerrode Merlot met aroma's van zongerijpte, zachte kersen en met een frisse vleug groene kruiden. Een krachtige, volle eetwijn.

Eten & Drinken

De vol fruitige, ferme Merlot past bij mediterrane oven- en stoofschotels zoals ossobuco, couscous, pittige cassoulet, moussaka, vegetarische lasagne en lamsrollade met ratatouille. Ook bij lamskebab, gebakken worst en bij mild gekruide oosterse gerechten als lamscurry en rendang doet hij het goed.

Algemeen

Fleur du Cap is een merkwijn van Bergkelder. In deze 'varietals', wijnen gemaakt van één druivenras, komen zowel het karakter van de druif als de kenmerken van zijn Kaapse herkomst naar voren. De Fleur du Cap Unfiltered-wijnen worden door de wijnmakers zelf 'new generation wines' genoemd. Door niet te filteren blijft de pure smaak van druif en terroir het best behouden. Wijnhuis Bergkelder is letterlijk een kelder die gedeeltelijk in Stellenbosch's Papegaaiberg is ingebouwd.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot