Fleur du Cap Sauvignon Blanc Unfiltered (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Stellenbosch
Appelatie
Stellenbosch
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
sauvignon blanc
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 84,50
Aantal:  

Fleur du Cap Sauvignon Blanc Unfiltered (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Moderne vinificatie, met controle van de temperatuur. De 'unfiltered range' wordt door de makers de 'new generation wine' genoemd. Door de wijn niet te filteren behoudt de wijn meer smaak en ook zijn pure karakter. De wijn kan wat depot bevatten omdat hij niet gefilterd is.

Proefnotities

Fleur du Cap Sauvignon Blanc Unfiltered is een geurige wijn met aroma's van exotisch fruit (guave, citrus) asperges en mineralige tonen. In de smaak worden de fruitige en minerale aroma's gecombineerd met fijne sauvignon zuren. De afdronk is zilt, mild en elegant.

Eten & Drinken

Een verfrissende, elegante Sauvignon Blanc doet het altijd goed als aperitief. Aan tafel is het een aanrader bij salades met schaal- en schelpdieren of vis, salade met gegratineerde geitenkaas, geroosterde of gebakken witte vis, asperges met zalm, minestrone, gerookte kip.

Algemeen

Fleur du Cap is een merkwijn van Bergkelder. In deze reeks 'varietals', wijnen gemaakt van één druivenras, komen de kenmerken van de druif als van zijn Kaapse herkomst naar voren. Deze 'unfiltered' reeks wordt door de wijnmakers van Bergkelder gezien als een 'new generation wine'. Door de wijn niet te filteren blijft er meer van het kenmerkende karakter van de druif en het terroir in de wijn behouden. Wijnhuis Bergkelder is letterlijk een kelder die gedeeltelijk in Stellenbosch's Papegaaiberg is ingebouwd.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot