Fonseca BIN27 Finest Reserve Port (6 flessen)
Land
Portugal
Streken
Douro
Appelatie
Douro
Wijn type
Port
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
20,0%
Inhoud:
0,75
€ 99,95
Aantal:  

Fonseca BIN27 Finest Reserve Port (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

BIN-27 is een z.g. Special Reserve Port, een Ruby-stijl Port, die - vanwege 4 jaar rijping op immense 50.000 liter vaten - zijn frisse fruit (kersen, pruimen) optimaal bewaard en ontwikkeld heeft. De top gastronomie roemt deze port vanwege de unieke balans tussen fruit en kracht, zoet en alcohol. De druiven voor BIN-27 komen van de drie top-quinta's van Fonseca, en worden, zoals vrijwel alle druiven uit die quinta's, met de voeten getreden.

Proefnotities

Met zijn rijke boeket van intense aroma’s (pruimen) en zijn intrigerende, rijke smaak, vertegenwoordigt Bin- 27 bij uitstek de unieke Fonseca stijl. Bin- 27 is de perfecte balans tussen zoet, fruit, kracht en alcohol.

Eten & Drinken

Bin-27 is een fantastisch einde van een maaltijd. Het kan zó gedronken worden of in combinatie met walnoten of gedroogd fruit en romige kazen. Ook verrukkelijk als begeleider van desserts met donker bosfruit en (pure) chocolade.

Algemeen

Er is geen enkel porthuis waar de geërfde traditie van het vakmanschap en de kennis van het maken van wijn zo duidelijk aanwezig is als bij Fonseca Guimaraens. Het bedrijf is in 1822 opgericht en beroemd geworden door de hoge consistentie van haar vintage ports, welke sinds de oprichting van het bedrijf al 5 generaties lang door dezelfde familie gemaakt wordt. Fonseca behoort zonder twijfel tot de top-3 van vintage portspecialisten. Fonseca heeft als enige portproducent ter wereld maar liefst vier keer het maximale aantal van 100 punten behaald voor haar vintage port in blinde en niet-blinde proeverijen.

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot