Fonseca Late Bottled Vintage Port (6 flessen)
Land
Portugal
Streken
Douro
Appelatie
Douro
Wijn type
Port
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
20,0%
Inhoud:
0,75
€ 119,95
Aantal:  

Fonseca Late Bottled Vintage Port (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Fonseca’s Late Bottled Vintage port is gemaakt van vijf verschillende inheemse druiven, uit de drie top-quinta's van Fonseca. Deze port heeft gemiddeld 5 jaar gerijpt op eikenhouten cuves van 60.000 liter. Hierin is de port eerder op dronk dan een traditionele Vintage Port, die (heel langzaam) op fles rijpt. De rijping op die immense vaten houdt het fruit in de wijn vast en verleent de port kracht en complexiteit. Tijdens het bottelen wordt de wijn gefiltreerd. Een Late Bottled Vintage port bevat dan ook geen depot, maar is wél een echte Vintage port.

Proefnotities

Fonseca's Late Bottled Vintage is een zorgvuldig geselecteerde, van één enkele oogst afkomstige wijn, die gemiddeld 5 jaar lang heeft gerijpt. Deze wijn geeft het karakter en de complexiteit van dat ene oogst- jaar optimaal weer. Het is een zachte, geurig ruikende Port met een licht bessen- en frisse fruitaroma’s. Deze Port heeft veel finesse, is krachtig en vitaal; de alcohol is schitterend geïntegreerd.

Eten & Drinken

Ideale begeleider van kaas, met name de wat sterkere en pittiger soorten kaas, bijvoorbeeld Stilton.

Algemeen

Er is geen enkel porthuis waar de geërfde traditie van het vakmanschap en de kennis van het maken van wijn zo duidelijk aanwezig is als bij Fonseca Guimaraens. Het bedrijf is in 1822 opgericht en beroemd geworden door de hoge consistentie van haar vintage ports, welke sinds de oprichting van het bedrijf al 5 generaties lang door dezelfde familie gemaakt wordt. Fonseca behoort zonder twijfel tot de top-3 van vintage portspecialisten. Fonseca heeft als enige portproducent ter wereld maar liefst vier keer het maximale aantal van 100 punten behaald voor haar vintage port in blinde en niet-blinde proeverijen.

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot