Fonseca Tawny Port (6 flessen)
Land
Portugal
Streken
Douro
Appelatie
Douro
Wijn type
Port
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
19,0%
Inhoud:
0,75
€ 74,95
Aantal:  

Fonseca Tawny Port (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Tawny port is twee tot drie jaar opgeslagen op het vat. Fonseca Tawny Port port wordt samengesteld door menging van druiven van meerdere druivensoorten, jaargangen en wijngaarden.

Proefnotities

De Tawny Port van Fonseca is een relatief volle Tawny, met een geprononceerd fruitig karakter. Doordat deze Port is gerijpt in een groot vat, behoudt deze zijn jeugdige fruitigheid en kracht, maar is soepel en rond genoeg om direct na botteling te drinken.

Eten & Drinken

Als aperitief of na de maaltijd met harde kazen of noten.

Algemeen

Er is geen enkel porthuis waar de geërfde traditie van het vakmanschap en de kennis van het maken van wijn zo duidelijk aanwezig is als bij Fonseca Guimaraens. Het bedrijf is in 1822 opgericht en beroemd geworden door de hoge consistentie van haar vintage ports, welke sinds de oprichting van het bedrijf al 5 generaties lang door dezelfde familie gemaakt wordt. Fonseca behoort zonder twijfel tot de top-3 van vintage portspecialisten. Fonseca heeft als enige portproducent ter wereld maar liefst vier keer het maximale aantal van 100 punten behaald voor haar vintage port in blinde en niet-blinde proeverijen.

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot