Fonseca White Port (6 flessen)
Land
Portugal
Streken
Douro
Appelatie
Douro
Wijn type
Port
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
19,0%
Inhoud:
0,75
€ 74,95
Aantal:  

Fonseca White Port (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Deze sublieme witte port mist de rode kleur, omdat de schillen onmiddellijk na het persen uit de most zijn gehaald. Hierdoor is een licht, vrij zoet aperitief ontstaan, dat - licht gekoeld - heerlijk drinkt. Zelfs on-the-rocks, zoals Britten graag doen! Vanuit Oporto gezien liggen de wijngaarden net aan de overkant van de Douro. Het koele zeeklimaat houdt de kelders van Fonseca koel en vochtig: ideale omstandigheden om de rijpheid en complexiteit te bereiken waar Fonseca's portwijnen beroemd om zijn.

Proefnotities

Rijke geurige neus met aroma’s van zacht sappig fruit en hints van honing en eikenhout. Het is een Port met body, een fluwelen smaak en een lange, smaakvolle afdronk. De Fonseca White Port is om gelijk te drinken en behoeft niet te worden gedecanteerd.

Eten & Drinken

Heerlijk aperitief; verrukkelijk als dessertwijn - in beide gevallen koel serveren.

Algemeen

Er is geen enkel porthuis waar de geërfde traditie van het vakmanschap en de kennis van het maken van wijn zo duidelijk aanwezig is als bij Fonseca Guimaraens. Het bedrijf is in 1822 opgericht en beroemd geworden door de hoge consistentie van haar vintage ports, welke sinds de oprichting van het bedrijf al 5 generaties lang door dezelfde familie gemaakt wordt. Fonseca behoort zonder twijfel tot de top-3 van vintage portspecialisten. Fonseca heeft als enige portproducent ter wereld maar liefst vier keer het maximale aantal van 100 punten behaald voor haar vintage port in blinde en niet-blinde proeverijen.

Details

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot