Freixenet Carta Nevada
Land
Spanje
Streken
Catalunya
Appelatie
Catalunya
Wijn type
Sparkling wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
11,5 %
Inhoud:
0,750
€ 59,75
Aantal:  

Freixenet Carta Nevada

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De oogst begint aan het einde van augustus met de Macabeo en eindigt aan het begin van oktober met Parellada. Het plukken gebeurt met de hand en de druiven worden in plastic dozen van 25 kilo naar de wijnmakerij vervoerd. Het sap wordt verkregen door middel van pneumatische persen. Het sap blijft 24 uur rusten in een statische klaring zodat het sediment gescheiden wordt. Na de klaring wordt het overgeheveld naar de fermentatie tanks: de verschillende variëteiten worden apart gehouden. De eerste fermentatie gebeurt in roestvrije tanks onder een gecontroleerde temperatuur van 14 tot 16°C. In deze tanks voegen we het fermentatie gist toe, dat uitsluitend afkomstig is uit onze eigen Freixenet kweken, en de eerste fermentatie begint. Deze fermentatie duurt tussen de 10 en 15 dagen en als het proces afgerond is wordt de wijn geklaard en overgetapt en wordt het mengsel klaar gemaakt om te worden gebotteld en de tweede fermentatie kan in de fles gaan plaats vinden.

Proefnotities

Freixenet Carta Nevada is een klassieke Cava bereid uit evenredige delen Macabeo, Xarel·lo en Parellada, endemisch aan het Penedes gebied. Helder gloedvol geel met een vleugje goud. Middelgrote pareling die een goede kroon vormt. Frisse en aantrekkelijke neus. Elegant bloemig met noten van verse appel en wat subtiele citrus noten. Goed gestructureerd in de mond, verfrissend, mooi gebalanceerde zuurgraad met een levendige pareling en een zeer attractieve bloemige afdronk.

Eten & Drinken

Cava Carte Nevanda is een heerlijk aperitief maar ook lekker bij visgerechten en pasta's.

Algemeen

Ruim 150 jaar geleden, in de kleine Catalaanse stad Sant Sadurní d´Anoia, begon de Sala familie kwaliteitswijnen te maken en exporteren. Aan het begin van de 20ste eeuw trouwde Dolores Sala met Pedro Ferrer Bosch, en dat huwelijk was het begin van een succesvolle onderneming. Niet lang daarna begon Freixenet, Pedro Ferrer´s bijnaam als jongste zoon van de eigenaren van het “La Freixeneda” wijn huis, mousserende wijn te exporteren, die later de naam cava kreeg. Het echtpaar vormde een weergaloos team: Dolores, die haar tijd voor uit was met haar gedetailleerde kennis van het wijn maken; en Pedro, een slimme en levendige ondernemer. Samen slaagden ze er in om hun mousserende wijnen populair en vermaard te maken. Momenteel wordt Freixenet geleid door de kinderen en klein kinderen van Pedro en Dolores. Het bedrijf heeft het familie karakter weten te behouden en richt zich nog steeds op kwaliteit, ondanks de immense groei die het bedrijf heeft ondergaan sinds het bescheiden begin in Sant Sadurní, en is uitgegroeid tot de nummer 1 Mousserende Wijn ter Wereld.

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot