Freixenet Cordon Negro Seco
Land
Spanje
Streken
Catalunya
Appelatie
Catalunya
Wijn type
Sparkling wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
11,5 %
Inhoud:
0,750
€ 59,75
Aantal:  

Freixenet Cordon Negro Seco

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven variëteiten die gebruikt worden in de creatie van de basis wijn voor deze Cava zijn Macabeo, Xarel·lo en Parellada. De oogst begint aan het eind van augustus met de Macabeo en eindigt begin oktober met de Parellada. Het plukken gebeurt met de hand en de druiven worden naar de wijnmakerij gebracht in plastic dozen van 25kg. Met pneumatische persen halen we het sap uit deze druiven. Het sap moet 24 uur rusten in statische klaring, zodat het sediment achterblijft. Als het eenmaal gefilterd is, wordt het overgeheveld naar de fermentatie tanks; de verschillende variëteiten worden gescheiden gehouden. De eerste fermentatie gebeurt in roestvrije tanks onder een gecontroleerde temperatuur van 14 tot 16°C. In deze tanks voegen we het fermentatie gist toe, dat uitsluitend afkomstig is uit onze eigen Freixenet kweken, en de eerste fermentatie begint. Deze fermentatie duurt tussen de 10 en 12 dagen en als het proces afgerond is wordt de wijn geklaard en overgetapt en wordt het mengsel klaar gemaakt om te worden gebotteld en de tweede fermentatie kan in de fles gaan plaats vinden.

Proefnotities

Freixenet Cordon Negro is een lichte, zeer moderne cava, die zeer gewaardeerd wordt vanwege zijn verfrissende stijl; bereid uit een speciale blend van de drie traditionele, inheemse witte Penedes variëteiten. Het fruitige karakter van deze Cava komt voornamelijk door de lage fermentatie temperaturen, variërend tussen de 14 en 16°C, waardoor een hoog percentage van de natuurlijke druiven aroma’s bewaard blijven in het eindproduct. Licht geel, met een vleugje helder groen. Een fijne, aanhoudende en overdadige pareling die een goede kroon vormt.

Eten & Drinken

Deze Cava Cordon Negro is heerlijk als aperitief maar past ook goed bij salades en visgerechten.

Algemeen

Ruim 150 jaar geleden, in de kleine Catalaanse stad Sant Sadurní d´Anoia, begon de Sala familie kwaliteitswijnen te maken en exporteren. Aan het begin van de 20ste eeuw trouwde Dolores Sala met Pedro Ferrer Bosch, en dat huwelijk was het begin van een succesvolle onderneming. Niet lang daarna begon Freixenet, Pedro Ferrer´s bijnaam als jongste zoon van de eigenaren van het “La Freixeneda” wijn huis, mousserende wijn te exporteren, die later de naam cava kreeg. Het echtpaar vormde een weergaloos team: Dolores, die haar tijd voor uit was met haar gedetailleerde kennis van het wijn maken; en Pedro, een slimme en levendige ondernemer. Samen slaagden ze er in om hun mousserende wijnen populair en vermaard te maken. Momenteel wordt Freixenet geleid door de kinderen en klein kinderen van Pedro en Dolores. Het bedrijf heeft het familie karakter weten te behouden en richt zich nog steeds op kwaliteit, ondanks de immense groei die het bedrijf heeft ondergaan sinds het bescheiden begin in Sant Sadurní, en is uitgegroeid tot de nummer 1 Mousserende Wijn ter Wereld.

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot