Freixenet Cordon Rosado
Land
Spanje
Streken
Catalunya
Appelatie
Catalunya
Wijn type
Sparkling wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Blend
Alcohol-percentage:
11,5 %
Inhoud:
0,750
€ 72,50
Aantal:  

Freixenet Cordon Rosado

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven variëteiten die gebruikt worden in de creatie van deze basis wijn zijn Trepat en Garnacha. De oogst begint eind september met de Trepat en wordt begin oktober vervolgd met de Garnacha. We hebben de Trepat gekozen vanwege de zeer speciale aromatische karakteristieken, die het zowel aan de niet-mousserende wijnen als de Cava's geeft. Dit is een inheemse variëteit van het Conca de Barberà gebied in de Provincie Tarragona. Er zijn slechts 1000 ha aangeplant in geheel Catalonië. De specifieke karakteristieken zijn niet alleen afhankelijk van het wijn maken of de rijping, maar ook van de grondsoort, het klimaat en het beheer van de wijngaard. De twee variëteiten worden gescheiden gehouden gedurende het vinificatie proces. Ze worden geplukt en voorzichtig pneumatisch geperst om het sap te verkrijgen dat niet wordt gescheiden van de schillen; vervolgens laat men het 10 uur weken, pas daarna worden de schillen verwijderd en wordt het sap overgeheveld naar de fermentatie tanks. De eerste fermentatie gebeurt in roestvrije tanks onder een gecontroleerde temperatuur van 15 tot 17°C. In deze tanks voegen we het fermentatie gist toe, dat uitsluitend afkomstig is uit onze eigen Freixenet kweken, en de eerste fermentatie begint. Deze fermentatie duurt tussen de 10 en 12 dagen en als het proces afgerond is wordt de wijn geklaard en overgetapt en wordt het mengsel klaar gemaakt om te worden gebotteld en de tweede fermentatie kan in de fles gaan plaats vinden.

Proefnotities

Freixenet Cordon Rosado is helder aardbei roze met rijke middelgrote pareling, die snel opstijgt en een goede kroon vormt boven in het glas. De neus is heerlijk fruitig door de lage fermentatie temperatuur tussen de 15 en 17°C, waardoor het overgrote deel van de basis aroma’s van de druif behouden blijven. Er zijn rijke bloem en laurierblad aroma’s van de Garnacha, die samengaan met rijp rood fruit, bramen en aardbeien, maar ook exotische grenadine, gedroogde vijgen en dadels van de Trepat. De elegant noten van middellange rijping in de fles vormen samen met deze aroma’s een fraaie combinatie. De smaak is fris en licht, aangenaam en aantrekkelijk. Het rode fruit, typisch voor de Rosado cava's en niet-mousserende wijnen van dit gebied domineren.

Eten & Drinken

Deze Rosado cava is heerlijk als aperitief, maar ook lekker bij pure chocolade mousse en desserts met rood fruit.

Algemeen

Ruim 150 jaar geleden, in de kleine Catalaanse stad Sant Sadurní d´Anoia, begon de Sala familie kwaliteitswijnen te maken en exporteren. Aan het begin van de 20ste eeuw trouwde Dolores Sala met Pedro Ferrer Bosch, en dat huwelijk was het begin van een succesvolle onderneming. Niet lang daarna begon Freixenet, Pedro Ferrer´s bijnaam als jongste zoon van de eigenaren van het “La Freixeneda” wijn huis, mousserende wijn te exporteren, die later de naam cava kreeg. Het echtpaar vormde een weergaloos team: Dolores, die haar tijd voor uit was met haar gedetailleerde kennis van het wijn maken; en Pedro, een slimme en levendige ondernemer. Samen slaagden ze er in om hun mousserende wijnen populair en vermaard te maken. Momenteel wordt Freixenet geleid door de kinderen en klein kinderen van Pedro en Dolores. Het bedrijf heeft het familie karakter weten te behouden en richt zich nog steeds op kwaliteit, ondanks de immense groei die het bedrijf heeft ondergaan sinds het bescheiden begin in Sant Sadurní, en is uitgegroeid tot de nummer 1 Mousserende Wijn ter Wereld.

DetailsAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot