Frescobaldi Castel Giocondo Brunello di Montalcino (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Toscane
Appelatie
Brunello di Montalcino DOCG
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Sangiovese
Alcohol-percentage:
13,5%
Inhoud:
0,75
€ 299,95
Aantal:  

Frescobaldi Castel Giocondo Brunello di Montalcino (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Sangiovese druiven voor de Castel Giocondo Brunello di Montalcino worden met de hand geplukt en vrij traditioneel gevinifieerd, op RVS, gevolgd door een maceratie van 32 dagen op de Lie. Rijpt daarna vier jaar, waarvan de laatste 2 jaar op eiken fusten.

Proefnotities

Frescobaldi Castel Giocondo Brunello di Montalcino heeft een intens robijnrode kleur, naarmate de wijn ouder wordt krijgt de wijn een bruine verkleuring. In de neus is de wijn zeer geprononceerd en bezit grote finesse. De smaak is droog, warm, en heeft tonen van vanille en rijp fruit. Is perfect in balans, zo ook de afdronk.

Eten & Drinken

Bij stevige gerechten zoals gegrild vlees, wild en coque au vin. Ook bij pittige kazen is dit een prima begeleider.

Algemeen

Het huis Marchesi de Frescobaldi heeft een rijke historie en een gegarandeerd grote toekomst. Al meer dan 700 jaar schittert haar naam in de Toscaanse wijnbouw. Her en der in de beeldschone regio beschikt men over prachtige wijndomeinen. Dertig generaties De Frescobaldi, meer dan zeven eeuwen ervaring, deskundigheid, passie én een permanent programma van onderzoek en innovatie staan garant voor kwaliteitswijnen met een eigen gezicht. Een Italiaans gezicht!

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot