Frescobaldi Castello di Nipozzano Mormoreto (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Toscane
Appelatie
IGT Toscane
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc
Alcohol-percentage:
14,5%
Inhoud:
0,75
€ 375,00
Aantal:  

Frescobaldi Castello di Nipozzano Mormoreto (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Castello di Nipozzano Mormoreto worden met de hand geplukt en vrij traditioneel gevinifieerd, op RVS, gevolgd door een maceratie van 35 dagen. Rijpt daarna 2 jaar in eiken houten vaten.

Proefnotities

Frescobaldi Castello di Nipozzano Mormoreto heeft een fonkelende, diep rode kleur met paarse weerschijn. In de geur een explosie van bessen, kruidige hints van kaneel en peper, gevolgd door aroma's van de rijping op eikenhouten vaten, zoals leer en tabak. De wijn heeft mooi verweven tannines en een krachtige structuur. Imponerende wijn met veel smaak, body en karakter.

Eten & Drinken

Een 'superb match' voor klassieke vleesgerechten, stoofschotels en pittige kazen.

Algemeen

Het huis Marchesi de Frescobaldi heeft een rijke historie en een gegarandeerd grote toekomst. Al meer dan 700 jaar schittert haar naam in de Toscaanse wijnbouw. Her en der in de beeldschone regio beschikt men over prachtige wijndomeinen. Dertig generaties De Frescobaldi, meer dan zeven eeuwen ervaring, deskundigheid, passie én een permanent programma van onderzoek en innovatie staan garant voor kwaliteitswijnen met een eigen gezicht. Een Italiaans gezicht! Mormoreto is een van de topwijnen, waarmee Castello di Nipozzano haar reputatie heeft gevestigd. Het Castello werd gebouwd rond het jaar 1000 als verdedigingsfort, maar herbergt nu de wijnkelder, waarin de rode wijnen worden vervaardigd en opgevoed. Het Castello ligt in het hart van het Chianti Rúfina gebied, totaal 626 ha groot. Aangeplant zijn Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot en Syrah. De potentie van het terroir ter plaatse wordt het goed geïllustreerd door wijnen als Nipozzano Chianti Rufina Riserva DOCG, Montesodi en Mormoreto. Dez laatste is gemaakt met 60% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot, 15% Cabernet Franc; de druiven worden met de hand geplukt, ondergaan een fermentatie gedurende 15 dagen in RVS cuves. De wijn rijpt 24 maanden op Frans eiken, gevolgd door 6 maanden flesrijping. Robert Parker's The Wine Advocate geeft 91 punten aan vintage 2000, Wine Spectator geeft 91 punten aan vintage 2004. Naast talloze andere internationale awards.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot