H de l'Hospitalet Chardonnay
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
Vin de Pays d'Oc
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
chardonnay
Alcohol-percentage:
13
Inhoud:
0,75
€ 41,75
Aantal:  

H de l'Hospitalet Chardonnay

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de H de l'Hospitalet Chardonnay zijn deels afkomstig uit de heuvels boven Limoux, uit de hoogstgelegen en daarmee koelste wijngaarden van de hele Languedoc. Een klein deel van de most wordt op barrique vergist en gerijpt, de rest in roestvrij stalen tanks bij 18-20°C. Na vier maanden rijping op de fijne lie volgt de assemblage en wordt de wijn jong op fles gebracht.

Proefnotities

H de l'Hospitalet Chardonnay is strogeel van kleur met een licht gouden glans. De geur heeft een mooie zuivere chardonnay-expressie, frisse tonen van rijp wit fruit (witte perzik, abrikoos), aangevuld met lichte impressie van hout en toast, zeer aangenaam. In de mond een zachte aanzet die over gaat in een volle, sappige smaak met nuances van boter, vanille en fruit; prima lengte.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn bij bij salades met vis, mosselen, gerookte spijzen, wit vlees in crèmesaus, kip, quiche, zachte kazen (ook witschimmel). Verrukkelijk bij Coquilles St. Jacques.

Algemeen

Gérard Bertrand is een man met een missie: de wereld overtuigen van het enorme potentieel van de Languedoc als producent van kwaliteitswijnen. Als zoon van een wijnboer in de Corbières zit de wijnbouw hem als het ware in het bloed en heeft hij zich ontwikkeld tot begenadigd proever. En als voormalig aanvoerder van het Franse nationale rugby-team heeft hij de mentaliteit van een winnaar. Vanuit deze achtergrond, met het oude familie wijngoed als basis, heeft hij in de afgelopen 25 jaar zijn bedrijf met veel succes uitgebouwd en een aantal van de mooiste ‘domaines’ van de regio gekocht en tot grote bloei gebracht. Intussen bezit hij meer dan 400 ha aan wijngaarden. Eén van de parels in zijn kroon is het Château de l’Hospitalet, schitterend gelegen op het Massif de la Clape, tussen Narbonne en de Middellandse Zee. De wijngaarden van Hospitalet leveren de basis voor een serie verrukkelijk eigentijdse cépage-wijnen, onder de naam H de L’Hospitalet. Château de l’Hospitalet is overigens een bijzonder aantrekkelijke bestemming voor een bezoek, voor een middag of voor een korte vakantie. Behalve de gebruikelijke rondleiding door de kelders met aansluitend een wijnproeverij, is er nog veel meer te beleven. Op het wijngoed bevinden zich een aantal winkeltjes met een voortreffelijke maaltijd in het restaurant en zelfs een meerdaags verblijf behoort tot de mogelijkheden: Hospitalet beschikt over prachtige hotelkamers met uitzicht op de wijngaarden. En begin augustus vindt op het domaine een meerdaags jazz-festival plaats dat grote aantallen liefhebbers uit alle windstreken naar Hospitalet lokt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot