H de l'Hospitalet Merlot
Land
Frankrijk
Streken
Languedoc Roussillon
Appelatie
Vin de Pays d'Oc
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
merlot
Alcohol-percentage:
13
Inhoud:
0,75
€ 41,75
Aantal:  

H de l'Hospitalet Merlot

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de H de l'Hospitalet Merlot ondergaan een moderne vinificatie. Ze ondergaan ook een appel-melkzuur vergisting en de wijn rijpt 8 maanden in eiken houten vaten.

Proefnotities

H de l'Hospitalet Merlot is krachtig robijnrood van kleur met een paars schijnsel. Hij heeft een kruidige toets met een stevig bouquet van rood en zwart fruit. Soepele smaak met zachte zuren en afgeronde tannines.

Eten & Drinken

Voortreffelijk wijn bij entrecôte of biefstuk van de grill, spareribs, licht gekruid varkensvlees, gevogelte en rijpe kazen.

Algemeen

Gérard Bertrand is een man met een missie: de wereld overtuigen van het enorme potentieel van de Languedoc als producent van kwaliteitswijnen. Als zoon van een wijnboer in de Corbières zit de wijnbouw hem als het ware in het bloed en heeft hij zich ontwikkeld tot begenadigd proever. En als voormalig aanvoerder van het Franse nationale rugby-team heeft hij de mentaliteit van een winnaar. Vanuit deze achtergrond, met het oude familie wijngoed als basis, heeft hij in de afgelopen 25 jaar zijn bedrijf met veel succes uitgebouwd en een aantal van de mooiste ‘domaines’ van de regio gekocht en tot grote bloei gebracht. Intussen bezit hij meer dan 400 ha aan wijngaarden. Eén van de parels in zijn kroon is het Château de l’Hospitalet, schitterend gelegen op het Massif de la Clape, tussen Narbonne en de Middellandse Zee. De wijngaarden van Hospitalet leveren de basis voor een serie verrukkelijk eigentijdse cépage-wijnen, onder de naam H de L’Hospitalet. Château de l’Hospitalet is overigens een bijzonder aantrekkelijke bestemming voor een bezoek, voor een middag of voor een korte vakantie. Behalve de gebruikelijke rondleiding door de kelders met aansluitend een wijnproeverij, is er nog veel meer te beleven. Op het wijngoed bevinden zich een aantal winkeltjes met een voortreffelijke maaltijd in het restaurant en zelfs een meerdaags verblijf behoort tot de mogelijkheden: Hospitalet beschikt over prachtige hotelkamers met uitzicht op de wijngaarden. En begin augustus vindt op het domaine een meerdaags jazz-festival plaats dat grote aantallen liefhebbers uit alle windstreken naar Hospitalet lokt.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot