Grahams 10 years Old Tawny Port (6 flessen)
Land
Portugal
Streken
Porto
Appelatie
Vinhos do Porto
Wijn type
Port
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Touriga Francesa, Touriga Nacional, Tinta Barroca,
Alcohol-percentage:
20,0%
Inhoud:
0,75
€ 139,95
Aantal:  

Grahams 10 years Old Tawny Port (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Port wordt na traditionele vinificatie gerijpt in grote houten vaten van 534 liter waardoor de Port zijn karakteristieke Tawny karakter krijgt. Een 10 jaar oude port is een blend van diverse oudere jaren, die, mits met zorg geblend, de impressie geven van een 10 jaar oude port. Door langdurig lageren op eikenhout verandert de kleur van diep, donker rood naar roodbruin oranje.

Proefnotities

Grahams 10 years Old Tawny Port heeft een fijne roodbruine kleur. De geur is rijp en complex. Duidelijke aroma’s van noten, honing en vijgen. Het is een volle rijpe smaak, zeer zacht met veel smaak. De afdronk is voluptueus en lang.

Eten & Drinken

Combineer deze Port met blauwe kazen, noten en vijgen.

Algemeen

Graham's is een Port producent van zeer hoge kwaliteit. Al vele generaties wordt het gerund door de Symington familie. Graham’s bezit eigen wijngaarden maar koopt ook kwalitatief hoogstaand fruit van lokale boeren. Sommige leveren al drie generaties fruit aan de Symington familie. Volgens toonaangevende wijnbladen is de Graham’s 10 Years Old Tawny de beste in haar soort.

Details

Oude Tawnies worden na botteling niet beter. Anders dan een Vintage is deze Port niet geschikt om lang te bewaren. Wij adviseren binnen een jaar na aankoop te consumeren. Na opening is de Port nog 3 à 4 weken houdbaar. Serveer licht gekoeld(16C) voor een fruitiger karakter. 90 punten Wine Spectator, Silver Int.Wine Challenge 2008, Silver Wine & Spirit 2008.Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot