Grahams 20 years Old Tawny Port (6 flessen)
Land
Portugal
Streken
Porto
Appelatie
Vinhos do Porto
Wijn type
Port
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Touriga Francesa, Touriga Nacional, Tinta Barroca,
Alcohol-percentage:
20,0%
Inhoud:
0,75
€ 259,95
Aantal:  

Grahams 20 years Old Tawny Port (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Port wordt na traditionele vinificatie gerijpt in grote houten vaten van 534 liter waardoor de Port zijn karakteristieke Tawny karakter krijgt.

Proefnotities

Grahams 20 years Old Tawny Port is van voortreffelijke kwaliteit, met als voornaamste eigenschappen de geweldige complexiteit en harmonie. Diepe amber en goud-bruine kleur, wat wijst op een aanzienlijke leeftijd. De neus is zeer complex en zacht. Een mooi boeket van noten (amandelen), honing, marmelade, karamel, toffee, butterscotch en vijgen is karakteristiek. De smaak is rijk, zacht en subtiel met een perfecte balans. De afdronk is lang en elegant.

Eten & Drinken

Deze Port combineert uitstekend bij noten, gedroogde vruchten en fruitcake, maar is ook heerlijk bij vanille ijs of crème brûlée. Serveer iets gekoeld, dan komt de Port volledig tot zijn recht. Kaas tip: Bij voorkeur een milde kaas zoals de Pont l'Eveque uit Normandië of een oude Hollandse geitenkaas.

Algemeen

Graham's is een Port producent van zeer hoge kwaliteit. Al vele generaties wordt het gerund door de Symington familie. Graham’s bezit eigen wijngaarden maar koopt ook kwalitatief hoogstaand fruit van lokale boeren. Sommige leveren al drie generaties fruit aan de Symington familie.

Details

Een uitstekend alternatief voor Vintage Port voor minder formele gelegenheden. Oude Tawnies worden, na botteling niet beter. Anders dan een Vintage is deze Port niet geschikt om lang te bewaren. Wij adviseren binnen een jaar na aankoop te consumeren. Na opening is de Port nog 3 à 4 weken houdbaar. Serveer licht gekoeld.

90 punten WinespectatorAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot