Grahams Vintage Port 1977 Magnum
Land
Portugal
Streken
Porto
Appelatie
Vinhos do Porto
Wijn type
Port
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Touriga, Francesa, Touriga Nacional, Tinta Barroca
Alcohol-percentage:
21,0%
Inhoud:
1,50
€ 265,25
Aantal:  

Grahams Vintage Port 1977 Magnum

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

Een vintage port wordt al na twee jaar houtrijping gebotteld. Hierna rijpt de wijn langzaam op fles. Op jonge leeftijd is de vintage port vol en fruitig met heel veel tannine. Het duurt zeker 15-20 jaar voor de beste vintage port zijn hoogtepunt bereikt. Een vintage port kan, mits goed bewaard dus zeer goed ouderen.

Proefnotities

De Vintage 1977 is één van de beste van deze eeuw, daarom ook uitgekozen als Millennium Port. Dik donkerrood. Intense concentratie met een complex karakter. Zuidvruchten (pruimen), een kleine minttoon, maggi en rijp zwart fruit. Vlezige smaak met zacht kruidige fruitweelde. De wijn heeft een perfecte balans met een goed gebalanceerde structuur. De lengte is fenomenaal.

Eten & Drinken

Zet de fles een week rechtop voor gebruik of decanteer de wijn door een zeefje omdat hij depot kan bevatten, zeker als hij ouder wordt. Serveer deze Port bij overjarige en blauwe kazen zoals Stilton.

Algemeen

Graham's is een Port producent van zeer hoge kwaliteit. Al vele generaties wordt het gerund door de Symington familie. Graham’s wijnen komen voornamelijk uit hun eigen Quinta dos Malvedos bij Tua en Quinta das Lages in de Rio Torto. Twee andere, privé bezittingen van de Symington familie, Quinta da Vila Velha en Quinta de Vale de Malhadas, voorzien Graham’s met de beste kwaliteitsdruiven. Alle vier de Quintas horen bij de beste van de Douro vallei.

Details

Graham's is een Port producent van zeer hoge kwaliteit. Al vele generaties wordt het gerund door de Symington familie. Graham’s wijnen komen voornamelijk uit hun eigen Quinta dos Malvedos bij Tua en Quinta das Lages in de Rio Torto. Twee andere, privé bezittingen van de Symington familie, Quinta da Vila Velha en Quinta de Vale de Malhadas, voorzien Graham’s met de beste kwaliteitsdruiven. Alle vier de Quintas horen bij de beste van de Douro vallei..Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot