Gran Barquero Pedro Ximenez
Land
Spanje
Streken
Montilla
Appelatie
Montilla - Moriles
Wijn type
Sherry
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pedro Ximénez
Alcohol-percentage:
15,0%
Inhoud:
0,50
€ 13,89
Aantal:  

Gran Barquero Pedro Ximenez

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

Heeft ongeveer 6 jaar gerijpt in eiken vaten, gevolgd door het “Solera en Criadera” systeem.

Proefnotities

Gran Barquero Pedro Ximenez heeft een zwarte, briljante kleur, met een beetje mahonie. Aroma’s van rozijnen gevolgd door complexe aroma’s van koffie en cacao. Goede, bijna stroopachtige structuur in de mond, vol, krachtig en soepel. Warm en elegant met een lange afdronk. In de afdronk zijn aroma’s van mokka, rozijnen en chocolade herkenbaar.

Eten & Drinken

Heerlijk bij desserts met pure chocolade, gedroogde vruchten, oude rijpe en blauwe kazen en om zo over vanille ijs te schenken. Ook bij de koffie komt deze wijn volledig tot zijn recht!

Algemeen

Montilla - Moriles is gelegen in het district Corboda, in de historische driehoek Granada - Sevilla - Corboda. De streek is beroemd om haar “sherry”- achtige wijnen, men werkt echter uitsluitend met de Pedro Ximenez druif. Dat maakt deze wijnen zeer karakteristiek en bijzonder! De streek is eveneens bekend om de grote PX wijnen die hier vandaan komen.

Details

Het is aanbevolen de Gran Barquero Pedro Ximenez op kamertemperatuur tussen 15 en 20 °C te schenken of iets koeler, tussen de 10 en 12 °C. Zilver International Wine Challenge 2006.Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot