Hain Piesporter Goldtröpfchen Riesling Trocken *** (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Mosel
Appelatie
Mosel
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
12,0%
Inhoud:
0,75
€ 119,50
Aantal:  

Hain Piesporter Goldtröpfchen Riesling Trocken *** (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De Riesling druiven voor deze Hain Piesporter Goldtröpfchen Riesling Trocken komen van de traditionele Piesporter wijngaarden aan de Moezel. De druiven ondergaan een traditionele vinificatie.

Proefnotities

Hain Piesporter Goldtröpfchen Riesling Trocken laat zien dat uit de Moezelstreek ook uitstekende droge Rieslings vandaan komen. De beste wijn van Gernot Hain werd terecht de winnaar van de Riesling Cup 2016 van de "Feinschmecker". Deze volle riesling wijn bezit aroma's van perzik en heeft een heerlijke mineraliteit. Een speelse spannende en complexe wijn die mooi in balans is.

Eten & Drinken

Deze eetlust opwekkende wijn is een uitstekend aperitief. Maar deze wijn past ook goed bij salades, visgerechten en zeevruchten.

Algemeen

Bij Weingut Hain maakt men sinds de 17e eeuw al wijnen. Het is een van de belangrijkste spelers als het gaat om top wijngaarden in de Piesporter Goldtröpfchen en Piesporter Domherr gebieden. Hain produceert wijnen die bol staan van passie, en wordt door wijnkenners waaronder Engelsman Hugh Johnson dan ook beschreven als een van de meest getalenteerde wijnmakers van de Moezel.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot