Hain Piesporter Riesling Feinherb (6 flessen)
Land
Duitsland
Streken
Mosel
Appelatie
Mosel
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
11,0%
Inhoud:
0,75
€ 71,50
Aantal:  

Hain Piesporter Riesling Feinherb (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Deze milde Riesling geldt als het visitekaartje van het domein. Hij wordt klassiek geproduceerd van druiven uit meerdere percelen op de steile hellingen van leisteen. De vergisting vindt plaats in zowel rvs-tanks als traditionele grote houten vaten. Deze zijn al langer in gebruik en zorgen enkel voor heel subtiele beluchting zodat het sappige, zuivere fruit behouden blijft en de rieslingdruif zijn verleidelijke aroma’s behoudt. Om de wijn zijn subtiele milde zoetgraad te laten verkrijgen, wordt de gisting tegen het einde afgebroken door de wijn sterk te koelen.

Proefnotities

Hain Piesporter Riesling Feinherb is een frisse, fruitige en sappige wijn met geuren en smaken die doen denken aan peer, perzik, lychee en citrusfruit, met als bonus een elegante, minerale structuur, een subtiel zoetje dat de wijn extra sappigheid meegeeft en een relatief laag alcoholpercentage.

Eten & Drinken

Ideale wijn voor op het terras, zuiver en verfrissend als aperitief, uitstekend als begeleider van een lichte lunch, picknick of landelijk buffet, dorstlessend en licht verteerbaar aan tafel bij visgerechten, salades, vleeswaren en asperges.

Algemeen

Bij Weingut Hain maakt men sinds de 17e eeuw al wijnen. Het is een van de belangrijkste spelers als het gaat om top wijngaarden in de Piesporter Goldtröpfchen en Piesporter Domherr gebieden. Hain produceert wijnen die bol staan van passie, en wordt door wijnkenners waaronder Engelsman Hugh Johnson dan ook beschreven als een van de meest getalenteerde wijnmakers van de Moezel.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nl

Andere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot