Hamilton Russell Southern Right Sauvignon Blanc (6 flessen)
Land
Zuid Afrika
Streken
Walker Bay
Appelatie
Walker Bay
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
sauvignon blanc
Alcohol-percentage:
13,0%
Inhoud:
0,75
€ 83,95
Aantal:  

Hamilton Russell Southern Right Sauvignon Blanc (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Hamilton Russell Southern Right Sauvignon Blanc ondergaan een moderne vinificatie met controle van temperatuur.

Proefnotities

Tim Hamilton Russell, de grondlegger van wijnhuis Hamilton Russell, koos in tegenstelling tot de meeste producenten in de nieuwe wereld voor terroir. Hij wilde in de relatief koele Walker Bay, 3 km van de Atlantische Oceaan, die variëteiten verbouwen die excellente wijnen konden leveren waarin je de specifieke herkomst herkent. Het werden chardonnay en pinot noir en hun succes is wereldwijd hoog. Zoon Anthony vond in de nabijgelegen Hemel-en-Aarde Vallei, ook in Walker Bay, de ideale omstandigheden voor sauvignon blanc en pinotage. Hij gaf ze hun eigen label: Southern Right. In de Sauvignon Blanc versmelten twee werelden. De intense, koele, krijt- en mineralige stijl van Sancerre met de sappige stijl van de nieuwe wereld. Citrus, kruisbes, abrikoos, passievrucht. Een fruitige, frisse en complexe wijn.

Eten & Drinken

Hamilton Russell Southern Right Sauvignon Blanc is lekker als aperitief en bij fijne borrelhapjes van oesters en sushi tot zalm en vispaté. Schaal- en schelpdieren. Vis: zalmcarpaccio, sashimi van tonijn, lichte visgerechten met rinse saus. Salades met geitenkaas, fetakaas, garnalen of kip.

Algemeen

Oprichter Tim Hamilton Russell kocht in 1975 170 hectare in de Hemel-en-Aarde vallei, in het meest zuidelijke en koelste deel van Zuid-Afrika. Zijn Pinot Noir en Chardonnay genoten al snel een grote reputatie. Zoon Anthony, die het bedrijf in 1991 overnam, besloot zich daarop te concentreren. Zijn wijnen genieten grote waardering, met zelfs een maximale waardering van vijf sterren voor de Chardonnay in Platter's wijngids. Een unieke prestatie. Van recente datum is de Ashbourne; een super Pinotage die zeer beperkt leverbaar is.

De Hemel-en-Aarde Vallei ligt in de Walker Bay, ongeveer 3 km van de Atlantische Oceaan. De heuvelachtige omgeving profiteert van de verkoelende zeewinden. De sauvignon blanc is op de zandrijke uitlopers van de Tafelberg aangeplant. Hier is de grond lichter dan de kleirijke delen waarin Southern Rights pinotage gedijt. De naam Southern Right verwijst naar de gelijknamige zeldzame walvis die tussen mei en december langs Walker Bay zwemmen.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot