Heggies Riesling Botrytis
Land
Australie
Streken
Eden Valley
Appelatie
Eden Valley
Wijn type
Dessert wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Riesling
Alcohol-percentage:
11,0%
Inhoud:
0,38
€ 17,95
Aantal:  

Heggies Riesling Botrytis

Doos van 1 stuk(s)

Vinificatie

De wijn wordt na zorgvuldige handmatige oogst zachtjes geperst uit druiven die zijn aangetast met edele rotting(Botrytis). Een eeuwenoud procedé dat de meeste bekend geniet in de Sauternes

Proefnotities

Heggies Riesling Botrytis is helder goud van kleur met een tikje groen. Zeer geparfumeerde Botrytis wijn met aroma’s van gekonfijte citroen schil, kweepeer, honing en gedroogde abrikoos. Het boeket is licht en delicaat. Fraaie natuurlijke zuurgraad mooi in balans met het zoet. Krachtig en dik. Mooie lange afdronk.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn bij Aziatische maaltijden en visgerechten.

Algemeen

De wijngaarden van Heggies liggen op ca. 550 m hoogte. Een typisch gebied van gombomen en rotsen, waar sterk gewerkt wordt om de juiste terroir te krijgen voor de wijnbouw. Een regenval van ± 787 mm. per jaar. De bodem bestaat uit een dun laagje zand-leem-klei.

Colin Heggie was een wat excentrieke boer die zich door zijn paard ook naar de lokale “kroeg” liet brengen. Als Colin dan meer dan genoeg had, bracht het paard Jack hem weer terug. Dit was zo’n beroemd verhaal dat daaruit dit etiket is ontstaan.

89 punten Parker.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot