Hoya de Cadenas Night Harvest (6 flessen)
Land
Spanje
Streken
Valencia
Appelatie
Utiel Requena
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Muscat, Viura, Chardonnay
Alcohol-percentage:
11,5%
Inhoud:
0,75
€ 49,75
Aantal:  

Hoya de Cadenas Night Harvest (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De vinificatie geschiedt bij lage temperatuur om de sprekende karaktereigenschappen van de druiven in de jonge wijn te behouden.

Proefnotities

Hoya de Cadenas Night Harvest is een frisse, licht zoete witte wijn gemaakt van Muscat, Viura en Chardonnay druiven. De wijn heeft een goudgele kleur met een zweem groen. De geur heeft intense exotisch fruitaroma's. De smaak heeft impressies van honing, citrus en een hint van appels en is licht zoet.

Eten & Drinken

Heerlijke witte wijn voor bij salade met gevogelte, Thaise en Indiase curry gerechten.

Algemeen

Gandía is zeker geen nieuwe bodega,maar wel een innovatief wijnhuis waar elke generatie de kans ziet om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren. Het huis is aan de oostkant van Spanje gevestigd, bij Valencia. De Hoya de Cadenas-wijnen komen uit de DO Utiel-Requena. Hier zijn de Gandía-wijngaarden voorzien van de meest moderne apparatuur zoals computer gestuurde irrigatiesystemen. De druiven worden rijp en gezond geoogst en dan is wijn maken, volgens Gandía's wijnmaker,geen kunst. Chardonnay, sauvignon blanc en macabeo vormen de basis voor deze frisse, zachte witte wijn. Hij toont bescheiden aroma's van appel en citrusfruit en heeft een frisse afdronk. Een wijn die gemaakt is om jong te drinken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot