Hoya de Cadenas Rosado
Land
Spanje
Streken
Valencia
Appelatie
Utiel Requena
Wijn type
Rose wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Bobal
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 42,95
Aantal:  

Hoya de Cadenas Rosado

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De druiven voor de Hoya de Cadenas Rosado van wijnhuis Vicente Gandia gemakkelijk, betrouwbaar en veilig te bestellen bij 1inwijn.nl onderdeel van Le-Connaisseur ondergaan een moderne vinificatie, met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Hoya de Cadenas Rosado is intens rose van kleur. Aan de gebruikte druivensoort, bobal, dankt de wijn zijn fruitige (aardbeien) bouquet dat zich verder voortzet in de smaak en afdronk. De aanwezig frisse zuren zorgen voor een mooi evenwicht. Het is de ideale terraswijn die ook geschikt is om salades, pasta en wit vleesgerechten te begeleiden.

Eten & Drinken

Een prima begeleider van salades, pasta, rijstgerechten en wit vlees.

Algemeen

Gandía is zeker geen nieuwe bodega,maar wel een innovatief wijnhuis waar elke generatie de kans ziet om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren. Het huis is aan de oostkant van Spanje gevestigd, bij Valencia. De Hoya de Cadenas-wijnen komen uit de DO Utiel-Requena. Hier zijn de Gandía-wijngaarden voorzien van de meest moderne apparatuur zoals computer gestuurde irrigatiesystemen. De druiven worden rijp en gezond geoogst en dan is wijn maken, volgens Gandía's wijnmaker,geen kunst. Chardonnay, sauvignon blanc en macabeo vormen de basis voor deze frisse, zachte witte wijn. Hij toont bescheiden aroma's van appel en citrusfruit en heeft een frisse afdronk. Een wijn die gemaakt is om jong te drinken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot