Hoya de Cadenas Verdejo
Land
Spanje
Streken
Valencia
Appelatie
Utiel Requena
Wijn type
Witte wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Verdejo
Alcohol-percentage:
12,5%
Inhoud:
0,75
€ 42,50
Aantal:  

Hoya de Cadenas Verdejo

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

Hoya de Cadenas Verdejo is biologisch gecertificeerd. De druiven voor deze verdejo wijnondergaan een moderne vinificatie, met controle van de temperatuur.

Proefnotities

Hoya de Cadenas Verdego is een pure en zuivere wijn van de Verdejo druif, die tegenwoordig in Spanje synoniem staat voor aantrekkelijk fruitig en droog. De wijn heeft een licht goudgele kleur met groene tinten. Het aroma doet denken aan exotisch fruit en de smaak is zacht en rond met impressies van honing, citrus en appel. Zalvende afdronk.

Eten & Drinken

Heerlijke wijn bij bij vis en fruits de mer.

Algemeen

Gandía is zeker geen nieuwe bodega,maar wel een innovatief wijnhuis waar elke generatie de kans ziet om de kwaliteit van de wijnen te verbeteren. Het huis is aan de oostkant van Spanje gevestigd, bij Valencia. De Hoya de Cadenas-wijnen komen uit de DO Utiel-Requena. Hier zijn de Gandía-wijngaarden voorzien van de meest moderne apparatuur zoals computer gestuurde irrigatiesystemen. De druiven worden rijp en gezond geoogst en dan is wijn maken, volgens Gandía's wijnmaker,geen kunst. Chardonnay, sauvignon blanc en macabeo vormen de basis voor deze frisse, zachte witte wijn. Hij toont bescheiden aroma's van appel en citrusfruit en heeft een frisse afdronk. Een wijn die gemaakt is om jong te drinken.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot