Il Chiuso Castello di Ama (6 flessen)
Land
Italie
Streken
Toscane
Appelatie
IGT Toscane
Wijn type
Rode wijn
Jaargang:
op aanvraag
Druivensoort:
Pinot Noir
Alcohol-percentage:
13 %
Inhoud:
0,75
€ 165,00
Aantal:  

Il Chiuso Castello di Ama (6 flessen)

Doos van 6 stuk(s)

Vinificatie

De vinificatie begon, met gebruik van inheemse gisten, in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 30/32 ° C, met handmatige pompovers en een totale cuvaison van 13 dagen. Na storten heeft wijn de malolactische gisting in stalen tanks ondergaan.

Na de malolactische gisting werd de wijn gedurende een periode van 12 maanden overgebracht in eiken barriques van dunne korrels.

Proefnotities

Il Chiuso Castello di Ama heeft een intense rode kleur. Primaire aroma's zijn typisch voor de Pinot Nero druif (aardbei, kers, bosbes, violet) en ze worden in de loop van de tijd veel complexer. Een frisse, harmonieuze en complexe rode wijn uit Italië.

Eten & Drinken

Deze Pinot Nero wijn past goed bij pastagerechten en wit vlees. Ook heerlijk in combinatie met belegen kazen.

Algemeen

Castello di Ama, het wijnhuis, werd in de jaren 1970 opgericht door een groep families die in de ban waren geraakt van deze magische plek. Ze hebben zichzelf de taak gesteld Ama's glorie uit het verleden nieuw leven in te blazen en een Chianti Classico te produceren die tot de meest prestigieuze wijnen ter wereld behoort.

Het was deze wijn, en de wijngaarden die daaruit voortkomen, die een verbond smeedden tussen Lorenza Sebasti en Marco Pallanti, het paar dat vandaag het wijnhuis runt. Lorenza is een Romeinse, de tweede generatie van een van de oprichtersfamilies van de wijnmakerij. Wijnmaker Marco is een in Toscane geboren en getogen persoon, die zijn vak deels op eigen grond en deels in Frankrijk heeft bewerkt. Al meer dan 30 jaar zijn ze toegewijd aan het maken van uitzonderlijke wijnen bij Ama.

Details

Jaargang op aanvraag: info@le-connaisseur.nlAndere Le Connaisseur producten:
Facebook   Twitter   Blogspot